Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.

Greppa Näringens monter på Elmia Lantbruk hösten 2018, nu är det äntligen dags igen. Foto: Pernilla Kvarmo

Nu drar höstens aktiviteter igång

Efter flera år med restriktioner på grund av pandemin laddar vi nu upp för flera stora evenemang. Först ut är Greppa Näringens Rådgivarkonferensen den 26-27 september, därefter tar mässorna vid.

Greppa Näringens rådgivare samlas under två dagar

Greppa Näringen arrangerar 26-27 september en konferens med 125 deltagare på Vildmarkshotellet, Kolmården för att inspirera rådgivare och förtroendevalda för lantbrukarna med flera inför nästa period inom CAP. Temat för konferensen är vad vi har åstadkommit i Greppa Näringen under 20 år och hur ser vi vägen framåt. Nedslag görs om nyheter inom jordbrukspolitiken och framtidsutmaningar.

Greppa Näringen finns med i Sveriges strategiska plan som en viktig del av kompetensutvecklingen inom lantbruket kopplat till miljö- och klimat. Under konferensen ägnas en stor del av tiden åt att diskutera hur Greppa Näringens rådgivning kan underlätta för lantbrukaren att verkligen genomföra åtgärder på gårdarna som gynnar både lönsamhet och miljön. Tillsammans kommer vi också att diskutera hur Greppa Näringens olika rådgivningsbesök kan utvecklas och förbättras.

Vi är säkra på att konferensen kommer att ge ytterligare energi och visioner så att vi kan erbjuda lantbrukarna bra rådgivning även framöver.

Elmia garden- Jönköping

Den 28-29 september är det dags för en mässa riktad till yrkesodlare inom växthus och trädgårdsväxter. Fynd av växtskyddsmedel i vatten kring växthusföretag har uppmärksammats under senare år och det finns olika sätt att minska risken för att medlen hamnar i miljön. Greppa Näringen har erbjudit rådgivning om hantering av växtskyddsmedel i växthus i Skåne under några år och nu förbereder vi oss för att kunna erbjuda rådgivningen i fler län. Vi informerar om Greppa Näringens rådgivning i Jordbruksverkets monter på mässan. En utbildningsdag för rådgivare genomförs den 22 september och vi hoppas att fler län än Skåne kan erbjuda rådgivning under 2023.

Elmia Lantbruk- Jönköping

Greppa Näringen har en monter på mässan Elmia Lantbruk 19-21 oktober. Årets tema är klimat och mässan kommer belysa utmaningar och möjligheter kopplat till klimat och hållbarhet. Greppa Näringen presenterar rådgivningsbesöket ”Klimatkollen” och nyheter kopplat till vår rådgivning om jordbrukets klimatpåverkan, hur den kan beräknas, samt vilka åtgärder man kan göra på gårdar med olika produktionsinriktningar.

Hoppas att vi ses på höstens mässor!

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev

Relaterade nyheter

  • Intresset för Greppa Näringen ökar

    I Greppa Näringens verksamhetsberättelse 2022 kan du läsa om viktiga händelser och aktiviteter under året. Många av våra frågor kom i fokus på grund av kriget i Ukraina som startade ett prisrally på g...

  • Lantbrukarna uppskattar Greppa Näringens rådgivning

    Sammanställningen av hur nöjda Greppa Näringens medlemmar är med rådgivningen 2021-22 visar att rådgivningen totalt får ett högt resultat. Index 79 ligger något högre än förra årets mätning som låg på...

  • 21 år och 65 000 gårdsbesök senare

    Vad som en gång startade som ett miljöprojekt med fokus på övergödningsfrågor har med ett långsiktigt systematiskt arbetssätt utvecklats till att bli lantbrukets hållbarhetsprojekt. I Greppa Näringens...