Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.

Vera

Programmet Vera är ett beräkningsverktyg för växtnärings­balanser, stallgödselmängder, gödslingsplan, klimatavtryck och energiåtgång. Vera är utvecklat som ett verktyg inom Greppa Näringens rådgivning och används i första hand av rådgivare.

Beställ Vera och få din produktnyckel

Du beställer Vera genom att fylla i dina kontaktuppgifter nedan, i ett svarsmail får du den produktnyckel du ska ange första gången du startar Vera.

Villkor för Vera

Jordbruksverket har utvecklat och förvaltar programmet Vera. Jordbruksverket tar inget ansvar för eventuella störningar, kostnader eller förluster som Vera kan orsaka.

Det är inte tillåtet att kopiera eller sprida programmet eller produktnyckeln. 

Jordbruksverket kan kontakta dig för att be om dina synpunkter eller informera dig om programmet.

Välj det län du tillhör i listan
Jag behöver Vera i min roll som * (obligatorisk)
Jag behöver Vera i min roll somHantering av personuppgifter
När du beställer Vera ingår du ett avtal med Greppa Näringen där du ger oss rätt att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är avtal. Avtalet ingås genom att du beställer programmet. Uppgifterna behandlas elektroniskt. Uppgifterna kommer att behandlas för hantering av behörigheter, hämtning av uppgifter från Jordbruksverkets övriga system, redovisning av rådgivning, information om nyheter och uppdateringar i Vera, support, uppföljning och för statistiska ändamål. Genom att klicka på beställningsknappen bekräftar du att du tagit del av ovanstående. Jordbruksverket kommer att lagra uppgifterna i enlighet med vad som gäller för myndigheters arkivhantering. Kontakta kundtjänst om du vill ha tillgång till de personuppgifter som vi behandlar om dig. Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter och dina rättigheter finns på vår webbplats www.jordbruksverket.se/personuppgifter
Godkännande av villkor som gäller för Vera * (obligatorisk)
Godkännande av villkor som gäller för Vera

Villkor: Jordbruksverket har utvecklat och förvaltar programmet Vera. Jordbruksverket tar inget ansvar för eventuella störningar, kostnader eller förluster som Vera kan orsaka. Det är inte tillåtet att kopiera eller sprida programmet eller produktnyckeln. Jordbruksverket kan kontakta dig för att be om dina synpunkter eller informera dig om programmet.

Ladda ner Vera

När du fått din produktnyckel laddar du ner Vera genom att klicka på knappen Ladda ner Vera.

Om Vera

Manualen till Vera visar hur du lägger in dina kunder, gör beräkningar och vilka funktioner som finns för alla delar utom energikartläggningen.

Till energikartläggningen finns det en egen manual:

Din databas med alla dina beräkningar ligger sparad direkt på din hårddisk, C. Därför måste du säkerhetskopiera databasen regelbundet till en server eller ett annat ställe som i sin tur säkerhetskopieras. Tänk särskilt på detta i samband med att du ska uppdatera datorns operativsystem. Gör du inte detta kommer du att förlora din databas med alla dina beräkningar.

I Vera finns följande beräkningar:

 • växtnäringsbalans
 • stallgödselberäkningar
 • gödselkalkyl
 • gödslingsplan och utlakning
 • klimatberäkningar i klimatkollen
 • energikartläggning i energikollen
 • åtgärdsuppföljning

Systemkrav

 • Operativsystem: Windows 10
 • Processor: 1,6 GHz
 • RAM-minne: minst 1 GB
 • Hårddisk: minst 125 MB ledigt
 • Skärmupplösning 1024 * 764 och 100 % skärmstorlek (skalning av skärmstorlek)
 • Det går att installera en virtuell dator med Windows som operativsystem på en MAC-dator och installera Vera. Men detta är inget som Vera supporterar.

Arbete med Vera finanserieras genom det svenska Landsbygdsprogammet som i sin tur finansieras av den svenska staten och EU:s Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Länk till annan webbplats.

Ta kontakt med Vera-supporten

Har du frågor om Vera eller om du stöter på problem i programmet kan du kontakta vår support. Vi bevakar e-post under normal arbetstid helgfria vardagar.

E-post: vera@jordbruksverket.se

För att vi ska kunna titta närmare på dina beräkningar kan du behöva exportera din kund. Det gör du enklast i Vera om du går till Support.