Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.

Greppa Näringens hästrådgivning hjälper Grevlundagården i sitt miljöarbete

En man och en kvinna som håller en häst

Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson, kända ryttarprofiler och hästföretagare, har tagit del av Greppa Näringens miljörådgivning till hästgårdar. Grevlundagården blev därmed en av de första gårdarna att testa den nya rådgivningen i Skåne.

Lisen kände ett behov av att utveckla miljöarbetet på gården och tog kontakt med HIR Skånes rådgivare.

– Rådgivningen passade oss perfekt då den gav oss en bra överblick och insikt om vilka regler som gäller och vad som är viktigt för oss att titta extra på. Vi gick igenom både stort och smått och fick en bra helhetsbild. Vi bor ju helt fantastiskt här på Österlen med utsikt över Hanöbukten, men eftersom vi är nära ett naturreservat och invid ett vattenskyddsområde är det extra viktigt att tänka på vad vi kan göra för miljön, säger Lisen.

Greppa Näringens kostnadsfria rådgivning riktar sig till dig som har minst 15 hästar. ”Startbesök miljövänlig hästhållning” är den första rådgivningen som görs på gården och om det finns behov av mer rådgivning upprättas en plan för detta under besöket.

– Vad gäller miljöfrågor finns det så många aspekter att diskutera kring. En del har vi tänkt mycket på innan och andra saker var nya för oss. Efter rådgivningsbesöket fick vi en sammanställning på saker som är bra och som vi ska fortsätta med och förbättringsförslag som vi kan jobba vidare med. Och nu vet vi också att vi kan höra av oss till rådgivningsföretaget om vi behöver mer hjälp, vilket känns jättebra. Nästa steg är att göra en energikartläggning med hjälp av Greppa Näringens rådgivare. Vi har funderat på solceller ett tag men behöver hjälp att gå vidare med de tankarna. Vi rekommenderar alla som har möjlighet att ta del av Greppa Näringens rådgivning att göra det, säger Lisen.

Miljövänlig hästhållning

Greppa Näringens kostnadsfria rådgivning Startbesök miljövänlig hästhållning är kostnadsfri och riktar sig till dig som har minst 15 hästar. Om du är intresserad av rådgivning kan du boka ett besök direkt med rådgivningsorganisationerna i ditt län. Länk till annan webbplats.

Läs mer om rådgivningen.