Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.

Foto: Pixabay

Trevlig sommar - ses den 17 augusti

Nyhetsredaktionen tar nu sommarledigt och återkommer den 17 augusti. I verksamhetsberättelsen för 2020 kan du bland annat läsa om våra aktiviteter, rådgivningar och vad Greppa Näringen har arbetat med under året.

Vi kan konstatera att 2020 var ett märkligt år ur många aspekter, men pandemin till trots utfördes 92 procent av antalet rådgivningar och drygt hälften av antalet kurser jämfört med 2019. Alla fortbildningskurser för rådgivare har skett digitalt och detsamma gäller för de flesta lantbrukarkurser som länsstyrelser och upphandlade aktörer har arrangerat. Vi har sett att webbkurserna har lockat ett större antal deltagare än de kurser som vi är vana att genomföra och den positiva erfarenheten av den digitala tekniken ska vi ta med oss framåt.

Greppa Näringen centralt har använt året till att utveckla rådgivningen, informationsmaterial, webbsida och beräkningar. Under 2020 lanserade vi rådgivning till hästföretag om rasthagar och gödselhantering samt utvecklade och testade den nya rådgivningen Odlingsstrategi med och utan glyfosat. Vi lanserade även en ny funktion i Klimatkollen så att man förutom per hektar, kan beräkna gårdens klimatpåverkan per kg kött, mjölk, vete, etc.

Nu ser vi fram emot en höst med nya spännande utmaningar där vi kan träffas både digitalt och i fält, i stallar och i andra lantbrukssammanhang.

Trevlig sommar önskar vi som arbetar med Greppa Näringen!

Läs mer i verksamhetsberättelsen 2020

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev

Relaterade nyheter

Ingen information tillgänglig