Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.
Mellangröda med honungsört

Foto: Petter Halden

Bördighet och jordhälsa-vad händer under markytan?

Den 4 juni, klockan 13.00 - 14.30

Välkommen till denna digitala kurs och få koll på daggmaskar, mykorrhiza och andra markorganismer. Vad gör de för nytta?

Vi går igenom vilka markorganismer som finns och vad som gör att de trivs i marken, eller inte trivs. Går det påverka vilka markorganismer vi har och mur mycket? Hur är markorganismer kopplade till miljöpåverkan? Hur jobbar olika arter daggmask?

Vi visar även appen ”Hur mår min jord” som Jordbruksverket tagit fram för att alla själva ska kunna göra en koll på sin jordhälsa.

Kursledare

Ingrid Holmberg och Helena Lans, Växa

Plats

Digital kurs via Teams-länk som skickas efter anmälan

Anmälan

Anmäl dig senast den 30 maj på Växa Sveriges webbplats Länk till annan webbplats. Kursen är kostnadsfri.

Kontakt

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev