Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.

Vera

Programmet Vera är ett beräkningsverktyg för växtnärings­balanser, stallgödselmängder, gödslingsplan, klimatavtryck och energiåtgång. Vera är utvecklat som ett verktyg inom Greppa Näringens rådgivning och används i första hand av rådgivare.

Beställ Vera och få din produktnyckel

Du beställer Vera genom att fylla i dina kontaktuppgifter nedan, i ett svarsmail får du den produktnyckel du ska ange första gången du startar Vera.

Villkor för Vera

Du får använda produktnyckeln inom ett arbetsställe (kontor, skola eller liknade). Det är inte tillåtet att kopiera eller sprida programmet eller produktnyckeln. 

Jordbruksverket har utvecklat och förvaltar för programmet. Jordbruksverket tar inget ansvar för eventuella störningar som Vera kan orsaka.

Jordbruksverket kan kontakta dig för att be om dina synpunkter eller informera dig om programmet.

Välj det län du tillhör i listan
Jag behöver Vera i min roll som * (obligatorisk)
Jag behöver Vera i min roll somHantering av personuppgifter
När du beställer Vera ingår du ett avtal med Greppa Näringen där du ger oss rätt att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen. Uppgifterna använder vi för att kunna kontakta dig gällande nyheter och uppdateringar i Vera och för statistiska ändamål. Det innebär också att du förstår och godkänner de villkor som gäller för Vera. Genom att klicka på beställningsknappen bekräftar du att du tagit del av ovanstående.

Ladda ner Vera

När du fått din produktnyckel laddar du ner Vera genom att klicka på knappen Ladda ner Vera.

Om Vera

Manualen till Vera visar hur du lägger in dina kunder, gör beräkningar och vilka funktioner som finns.

Din databas med alla dina beräkningar ligger sparad direkt på din hårddisk, C. Därför måste du säkerhetskopiera databasen regelbundet till en server eller ett annat ställe som i sin tur säkerhetskopieras. Tänk särskilt på detta i samband med att du ska uppdatera datorns operativsystem. Gör du inte detta kommer du att förlora din databas med alla dina beräkningar.

I Vera finns följande beräkningar:

  • växtnäringsbalans
  • stallgödselberäkningar
  • gödselkalkyl
  • gödslingsplan och utlakning
  • klimatberäkningar i klimatkollen
  • energikartläggning i energikollen
  • åtgärdsuppföljning

Ta kontakt med Vera-supporten

Har du frågor om Vera eller om du stöter på problem i programmet kan du kontakta vår support. Vi bevakar mail under normal arbetstid helgfria vardagar.

E-post: vera@jordbruksverket.se

För att vi ska kunna titta närmare på dina beräkningar kan du behöva exportera din kund. I Vera ställer du dig på fliken kund, väljer aktuell kund genom att bocka i rutan, klickar på exportera kund och sparar filen. Bifoga filen i ett e-postmeddelande till verasupporten och berätta vad det gäller.