Från frö till mule
Torsdagen den 19 juni klockan 13.00-17.00
Ett helhetsperspektiv på vallen
Hur lägger man upp en strategi för att få en optimal vallproduktion med ett foder som näringsförsörjer djuren och därmed minskar beroendet av inköpta fodermedel? Vi kommer att prata om näringsämnenas kretslopp i vallkedjan från marken -> växten -> djuren -> gödseln och hur man kan jobba med de olika delarna för att öka lönsamheten och minska klimatbelastningen. Vi kommer också att diskutera fördelarna med att följa upp vallproduktionen med hjälp av tolkning av foderanalys, stallgödselanalys och markkartering.
Plats: Restad gård, Restad 10, Hedekas.
Datum och tid: 19 juni klockan 13.00 - 17.00
Kostnad: Kostnadsfritt, vi bjuder på fika
Anmälan: Anmäl dig senast den 17 juni till växtodlingsrådgivare Sara Eitrem på telefon 072-147 05 61 eller sara.eitrem@hushallningssallskapet.se
Om Restad mjölk och kött
Joel Pettersson bedriver ett framgångsrikt familjejordbruk med mjölk- och nötköttsproduktion tillsammans med sin farbror och sin kusin. Joel är känd för sitt skickliga djuröga och jobbar mycket med att förbättra näringsvärdet i vallfodret, med vallfröblandningar och prognosprov. Gården har mjölkproduktion med ungefär 100 mjölkande kor samt dikoproduktion.
Aktiviteten är delfinansierad med EU-medel via Greppa Näringen och Länsstyrelsen i Västra Götalands län.