Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.
Avvänjningsgrisar i en box

Stallmiljö och yttre miljö, 30A

Vilken temperatur du har i stallet, luftfuktigheten och foderspillet påverkar djur, miljö och klimat. I den här rådgivningen får du tips på hur du skapar en bättre miljö på och runt din gård. 

Vill du veta hur du påverkar djurens hälsa, foder och annat i positiv riktning? Men även hur du minskar avgång av ammoniak och förluster av växthusgaser? Allt detta får du lära dig under rådgivningen.

Du och din rådgivare går igenom miljön i ditt stall: temperatur, relativ fuktighet, värmebalans och ventilation. Ni mäter luftens ammoniakhalt och diskuterar hur du minskar halten genom förändringar i stallet.

Ni går även igenom hur dina gödselbehållare är utformade samt uppsamlingsfållor, drivningsvägar och andra ytor närmast stallet. Du får veta vad som är bra för din gård, ekonomin och miljön och vad du kan göra bättre.

Den här rådgivningen hjälper dig att:

 • skapa en gynnsam utveckling för dina djur och din gård
 • minska ammoniakavgång och utsläpp av växthusgaser
 • veta vilka åtgärder du ska göra för en bättre yttre och inre stallmiljö.

 

 

Kontakt

Relaterade rådgivningar

 • Byggplanering

  I den här rådgivningen får du som ska bygga om eller bygga nytt hjälp att planera så att investeringarna blir gynnsamma för både djur, natur och plånbok.

 • Hållbarhetsanalysen

  Vill du se helheten i din gårds miljömässiga hållbarhet? Med Hållbarhetsanalysen får du insikt om nuläget och hur gården ligger till i förhållande till andra jämförbara gårdar. Var finns potentialen till förbättringar?

 • Klimatkollen djurgårdar

  Du kan göra mycket för att bidra till klimatet. Frågan är var det finns potential att förbättra. I den här rådgivningen lär du dig vad du kan göra annorlunda för att gynna klimatet. Klimatkollen ger dig en första koll på läget.