Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.
Gårdsvy med vall i förgrunden

Energikollen gruppträffar

Gruppaktivitet. Spara energi och pengar genom att lära dig hur du använder energi mer effektivt. Den här rådgivningen består av två gruppträffar. 

Startträff

Här får du lära dig vilka delar av din verksamhet som kräver och förbrukar mycket energi. Men också var det går att minska och spara. Du diskuterar tillsammans med rådgivaren och resten av gruppen jordbrukets påverkan på klimatet.

Du får lära dig hur du gör en egen energikartläggning på din gård utifrån checklistor och material du får med dig. Gruppträffen pågår i en till två timmar och är gratis.

Uppföljning

Du träffar rådgivaren och gruppen igen och går då igenom erfarenheterna sedan det första träffen. Fokus ligger på utförda energikartläggningar och åtgärder som gett bra effekt. Eventuellt besöker ni en av era gårdar för att se vilka effekter åtgärderna har fått.

Den här rådgivningen hjälper dig att:

 • spara pengar
 • använda energi så effektivt som möjligt
 • få konkreta tips
 • förbereda dig för framtiden och de behov av energi du kommer att behöva
 • minska gårdens påverkan på klimatet genom att använda energi på ett smartare sätt.

 

 

Relaterade rådgivningar

 • Sparsam körning för lantbruksmaskiner

  Gruppaktivitet. Du kan spara både pengar och minska din klimatpåverkan genom att köra sparsamt. Den här rådgivningen består två träffar och innehåller både teori och praktiska övningar i sparsam körning.  

 • Energikollen för djurgårdar

  Du kan spara både energi och pengar genom att lära dig hur du använder energi mer effektivt. Har du djur kan du få individuell rådgivning.  

 • Biogasrådgivning

  Gruppaktivitet. Det finns rådgivning för dig som är intresserad av att satsa på biogas. Du kan till exempel gå på inspirerande gruppträffar om biogas eller bilda biogasnätverk för att utbyta erfarenheter med andra biogasintresserade företagare. Du kan också få enskild biogasrådgivning. Vi har avtal med flera rådgivningsföretag som har hög kompetens inom biogas.