Greppa logotyp
Greppa logotyp


Våra tjänster

Den gårdsbaserade rådgivningen är hjärtat i Greppa Näringen. Du kan få kostnadsfri rådgivning som är bra för både gårdens ekonomi och miljön. Vi erbjuder också nyhetsbrev, verktyg för att göra egna växtnäringsbalanser, räknesnurror och mycket mer.

Rådgivning

Greppa Näringen erbjuder kostnadsfri rådgivning som både du och miljön tjänar på. Du kan välja bland våra ca 40 olika rådgivningar. Använd filtreringsfunktionen för att få fram de rådgivningar som passar bäst för dig och din gård. Mer information om hur du gör för att bli medlem i Greppa Näringen och ta del av vår rådgivning hittar du på länssidorna för ditt län. Här hittar du länssidorna.

Åtgärder du kan göra själv

Det finns mycket du kan göra på din gård för att minska påverkan på miljön och klimatet. Här samlar vi ett antal åtgärder där många även är bra för ekonomin på gården. Använd filtreringsfunktionen för lättare hitta de åtgärder du är intresserad av.

Räkna själv

Greppa Näringen har ett antal beräkningsverktyg som hjälper dig att till exempel räkna ut hur lång tid det tar för din investering att betala sig eller hur mycket växtnäring som riskerar att läcka från din gård.

Nyheter

Greppa Näringens nyheter skickas ut två gånger i veckan - tisdag och fredag. Här får du de senaste lantbruksrelaterade nyheterna inom miljö- och klimat.

Säsongsnytt

Under säsong är vi ute i fält och följer markens kväveleverans. På så sätt kan du få regelbunden rapportering om hur mycket kväve som tagits upp av grödan fram till vetets axgång. Du får också annan information som hjälper dig att bestämma gödselgivan. Vi skickar ut separata rapporter från fem regioner.