Greppa logotyp
Greppa logotyp


Våra tjänster

Hjärtat i Greppa Näringen är våra rådgivningar som ska hjälpa dig och din gård, men även gårdens ekonomi och miljön. Vi erbjuder även nyhetsbrev, verktyg för växtnäringsbalanser, räknesnurror och mycket annat.

Rådgivning

Greppa Näringen erbjuder gratis rådgivning för dig som är medlem. Du kan välja på rådgivningar mellan allt från utfodring till gödselspridning. Använd filtreringen så får du fram dem som passar dig och din gård.

Åtgärder du kan göra själv

Det finns mycket du kan göra på din gård för att minska påverkan på miljön och klimatet. Här samlar vi ett antal åtgärder där många även är bra för ekonomin på gården. Använd filtreringsfunktionen för lättare hitta de åtgärder du är intresserad av.

Räkna själv

Greppa Näringen har ett antal beräkningsverktyg som hjälper dig att till exempel räkna ut hur lång tid det tar för din investering att betala sig eller hur mycket växtnäring som riskerar att läcka från din gård.

Nyheter

Greppa Näringens nyheter skickas ut två gånger i veckan - tisdag och fredag. Här får du de senaste lantbruksrelaterade nyheterna inom miljö- och klimatnyheter om vad som händer inom Greppa Näringen.

Säsongsnytt

Under säsong är vi ute i fält och följer markens kväveleverans. På så sätt kan du få regelbunden rapportering om hur mycket kväve som tagits upp av grödan fram till vetets axgång. Du får också annan information som hjälper dig att bestämma gödselgivan. Vi skickar ut separata rapporter från fem regioner.