Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.

Klimatklivet ser gärna fler ansökningar som bidrar till ett fossiloberoende jordbruk. Foto: Alexander Regnér

Klimatklivet välkomnar nya ansökningar 23 aug – 8 sept

Investeringar i ny teknik inom jordbruket har en potential att bidra till att fossila bränslen ersätts med biobränslen eller el. Det är ett viktigt steg både för klimatmålen och för svenska lantbrukares konkurrenskraft samtidigt som det bidrar till en minskad sårbarhet i livsmedelskedjan. Klimatklivet ser därför gärna fler ansökningar som bidrar till ett fossiloberoende jordbruk.

Hur du söker stöd

Ansökan lämnas in till länsstyrelsen via en e-tjänstLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. som är öppen under ansökningsperioden. På Naturvårdsverkets webb Länk till annan webbplats. finns all information som behövs inför ansökan, till exempel hur du gör en utsläppsberäkning och en lönsamhetskalkyl. Det finns även en mall med de frågor som finns i ansökan så att du kan förbereda svar. Fråga gärna din länsstyrelse om du undrar något kring ansökan.

Vad ska ingå i ansökan?

Klimatklivet ger stöd till de åtgärder som har störst klimatnytta per investeringskrona. Det är därför viktigt att du vet hur mycket åtgärden beräknas kosta och att du har en utsläppsberäkning. Beskriv tydligt den åtgärd du vill genomföra och vad du har för lösning idag.

Vilka åtgärder kan få stöd?

Klimatklivet har hittills beviljat stöd om totalt 990 miljoner kronor till 619 lantbrukare som investerar i minskade utsläpp och ökad konkurrenskraft. Några av de åtgärder som hittills har beviljats stöd rör:


Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev

Relaterade nyheter