Greppa logotyp
Greppa logotyp

Foto: Emma Hjelm

Nyheter 9 juli 2021

Följ med på guidad tur under jord i Gropen på Borgeby Fältdagar 2021

I Gropen på Borgeby Fältdagar 2021 var Greppa Näringen med och guidade besökarna under jord. 100 besökare per dag fick ta del av guidningar bland demoodlingar och i Gropen under förra veckans tre mässdagar.

Greppa Näringen är en de som samarbetar om Gropen på Borgeby Fältdagar tillsammans med mässans arrangör HIR Skåne samt med Nordkalk, Yara, Odling i Balans och Svensk Raps/Sveriges Frö- och oljeväxtodlare.

Gropen har fått en ny placering på mässområdet och därtill ett nytt koncept där tre olika växtföljder visas. De tre växtföljderna ska representera tre typgårdar - en djurgård, en högintensiv växtodlingsgår och en lågintensiv växtodlingsgård. De tre växtföljderna kommar under de kommande åren att laddas med olika insatser och åtgärder.

Vid årets mässa deltog Emma Hjelm från Greppa Näringen och hon visade bland annat rotsystem från lusern och mellangröda. Hon pekade på poängen med att hålla marken grön med hjälp av till exempel mellangrödor och tipsade även om appen Hur mår min jord. Carl-Magnus Olsson från Yara lyfte bland annat vikten av att använda grödan som indikator på grödans kvävebehov snarare än jordprover och Jens Blomquist visade på höstrapsens behov och utveckling från det att fröet tar upp vatten och gror samt de samzoner som visas i Gropen.

Du kan ta del av hela guidningen på Borgeby fätdagars YouTube-kanallänk till annan webbplats.länk till annan webbplats

 

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev