Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.
Diko och kalv

Foto: Janne Andersson

Växtskydd i spannmål

Den 20 juni 2024 kl 09.30 -12:00

Vi besöker Joakim och Simon Fjägers som har 280 hektar med vårsått korn, havre, vete och raps. Hos Joakim och Simon tittar vi på och diskuterar kring åtgärder mot sjukdomar och ogräs. Fokus är hur integrerat växtskydd kan användas. Integrerat växtskydd bygger på att förebygga sjukdomar och ogräsproblem genom bland annat växtföljder, lämpliga sorter och jordbearbetning. När en bekämpning genomförs ska den vara behovsanpassad och resultatet ska följas upp. Medverkar gör Lina Norrlund, sakkunnig om växtskydd från Växtskyddscentralen i Uppsala.

Målgrupp

Lantbrukare

I fält tittar vi på och diskuterar kring

Vilka förebyggande metoder använder Joakim och Simon i sin spannmålsproduktion och vilka ytterliga åtgärder finns? Hur övervakas svamp- och skadedjursangrepp och vad baseras beslut om bekämpning på? Hur följs bekämpningen upp? Vi tittar på nollrutor i vårvete och korn för ogräs- och svampbekämpning

Var?

Hos Simon Fjägers i Bodarne 141, Hedemora. Vägbeskrivning skickas ut till deltagarna när kursen närmar sig.

Kostnad

Kursen finansieras av EU via den strategiska planen och är därför kostnadsfri. Medtag eget fika.

Anmälan

Senast den 18 juni 2024 på Länsstyrelsens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fotografering på plats

Under våra aktiviteter tar vi ibland bilder. För att vi ska kunna använda bilderna och samtidigt följa GDPR behöver vi förvarna dig som deltagare om att det kan komma att fotograferas under mötet. På mötesplatsen ska vi informera om var det finns lämpliga ytor på platsen för dig som inte vill vara med på bild.

Kontakt

Kristina Homman

Tel: 010-225 02 45

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev

Foto: Mårten Svensson