Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.

Foto: Mårten Svensson

Grovfoderresa från Östergötland till Torslunda Grovfoderdag

Den 17-18 juni

Häng med på tur till Öland och Torslunda Grovfoderdag! Vi reser från Östergötland 17 juni och gör studiebesök på Ogestad, en konventionell mjölkproduktion med stor majs- och vallodling. Här får vi höra mer om bevattningsprojektet på gården där näringsrikt bottenvatten bevattnar kringliggande fält i samarbete med Västerviks kommun.

Därefter gör vi ett studiebesök på Strömsrum, en gård norr om Kalmar. På gården bedrivs ekologisk mjölkproduktion där den mesta arealen bevattnas. I år odlar man för första gången ekologisk majs.

Övernattning på Calmar Stadshotell där vi får en god tre rätters middag på kvällen. Efter frukost åker vi vidare till Torslunda grovfoderdag.

Årets tema är torka och bevattning.

Resan är finansierad med medel från Länsstyrelsen i Östergötlands län, Greppa Näringen. Primära målgruppen är lantbrukare, övriga intresserade i mån av plats.

Var: Studiebesök på Ogestad, Gamleby och Strömsrum, Kalmar. Torslunda Grovfoderdag

När: Avfärd måndagen den 17 juni klockan 08.00 från Mjölby. Hemfärd tisdagen den 18 juni, åter i Mjölby cirka klockan 19.

Upphämtning: Mjölby, Linköping, Åtvidaberg och Gamleby

Kostnad: Kostnad: 1490 kr + moms (inkl. all mat/fika och del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 500kr).

Anmälan: Anmäl dig på Länsstyrelsens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Om kostpreferens/allergi kontakta Lovisa Granberg.

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev

Relaterade nyheter

  • Hur påverkas miljön av ökad produktivitet i jordbruket?

    Det svenska jordbrukets produktivitet är hög i ett globalt perspektiv, men vad har det inneburit för miljön? Med hjälp av simuleringar har forskare vid AgriFood studerat hur jordbrukets produktivitets...

  •   Komplext att mäta matens miljöpåverkan 

    Det handlar mycket om klimat, men vi måste också lyfta övriga aspekter av matens miljöpåverkan. Det menade Pernilla Tidåker, SLU, och Christel Cederberg, Chalmers, på Mjölkveckan 2023 där de lyfte möj...

  • Två gödselsepareringstekniker jämförda

    På Nordirland finns ett stort överskott av fosfor från djurhållningen. Att separera gödsel från lantbrukets djur och förflytta den dit den behövs bättre vore därför önskvärt. En grupp forskare har sam...