flygfoto över mässområdet för Borgeby fältdagar

Foto: Borgeby fältdagar

Studieresa till Borgeby fältdagar

Den 25-26 juni kl 07.00-22.00

Den 25–26 juni arrangerar vi en bussresa till lantbruksmässan Borgeby fältdagar.

Program

Vi åker från Örebro tisdag 25 juni och gör två studiebesök på vägen ner till Skåne. Sedan övernattar vi i Malmö. Onsdag 26 juni besöker vi Borgeby fältdagar på första dagen som mässan är öppen och sedan åker vi hem till Örebro. Vi kommer hem sent på kvällen onsdag 26 juni.

Studiebesök

Under resan ner till Skåne kommer vi att göra två studiebesök.

Vi besöker först Månsagården utanför Mariestad. Där bedriver Bengt och Ing-Mari Engdahl ekologisk mjölkproduktion. Växtodlingen drivs i ett separat bolag och i växtföljden ingår bland annat åkerböna som rostas på gården. Betet till korna bevattnas och man separerar gödseln för att få fram fiberströ till korna. Gården tilldelades HK Scans Miljöpris 2021.

Bengt Engdahl på Månsagården, JordbruksaktuelltLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Det andra studiebesöket blir hos Lars Paulson, Kvarngården, Långås. På Kvarngården producerar man mjölk och har cirka 500 mjölkkor och även ungdjursuppfödning. Lars byggde sin första biogasanläggning 2012 och har sedan dess fortsatt sin satsning på biogas. Tillsammans med andra lantbrukare har han bildat föreningen Vessige Biogas och de har byggt en anläggning för att uppgradera gasen till fordonsbränsle. Lars har sedan några år traktorer som drivs av biogas på gården.

Lars Paulson, Kvarngården, JordbruksaktuelltLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Vessige Biogas Länk till annan webbplats.

KOSTNAD: Resan kostar 2100 kronor plus moms. I det ingår resa, mat, inträde på mässan, studiebesök och del i dubbelrum på hotell i Malmö. Enkelrum kostar 400 kronor extra och beställs i samband med att du anmäler dig till resan.

ANMÄLAN: Anmäl dig senast den 11 juni på länsstyrelsen webbplats.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Foto: Maria Fermvik