Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.
Detalj på handelsgödselspridare och handelsgödsel

Foto: Mårten Svensson

Precisionsodling - ett steg för lönsammare växtodling

11 oktober 2023, klockan 8.30-16.15

Välkommen på en precisionsodlingsdag där vi går igenom vilka plattformar som finns för att jobba med styrfiler. Vi skapar styrfiler och vi överför styrfiler till olika monitorer i traktorer på eftermiddagen. Förmiddagen blir det teori, där Knud Nissen på Yara pratar Nsensor och Hans Alvemar på Soyl går igenom Soyls koncept. Lars Pettersson från Markväxt05AB lyfter precisionsodlingen som en morot för att följa upp åtgärder. Pos 2.0 verktyget visas för att visa på lönsamheten med variabla kalium, fosfor och kalkåtgärder.Dataväxt plattformar gås igenom. Mervärde för att jobba med precisionsodling lyfts också, vilka kontrakt finns att teckna och hur många nyttjar precisionsodlingsstödet i Västra Götalands län idag?
Hur jobbar lantbrukarna med tekniken idag och vart finns de vanliga bristerna, är andra punkter som berörs under dagen. På plats under dagen finns Dataväxt men även maskinleverantörerna Axima, GJ-maskin, Gunnars Maskiner, Swedish Agro Mashinery samt Söderberg och Haak. Markväxt05AB bjuder deltagare på fika, mat och dryck under dagen.

Plats: Synnerby bygdeförening, Synnerby skolan 53295 Skara

Anmälan

Sista anmälningsdag: 1 oktober 2023

Har du frågor och vill anmäla dig, hör av dig på mail eller telefon.

Lars Pettersson, 073-0280734, lars@markvaxt.se

Kontakt

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev