Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.

Fältträff: Etablera vall på hösten

5 oktober, 09:30-12:00

Träffen riktar sig till dig som etablerar vall, men vi kommer även diskutera andra strategier för att klimatanpassa din odling och säkra fodertillgång.

Ett förändrat klimat med tuffare försommartorka gör att den traditionella vallinsådden på våren blir svårare att lyckas med. Samtidigt blir vintrarna mildare vilket kan vara gynnsam för övervintra späda baljväxter. Nyare fältförsök har tittat på höstinsådda vallar och det kan vara en god idé för att få till bra vallar framöver.

Under träffen kommer också andra strategier diskuteras för att kunna hantera och anpassa odlingen inför en allt mer varierat klimat.

Deltar gör Anders Bergstrand, växtodlingsrådgivare på Hushållningssällskapet Östergötland. Vi kommer vara hos Familjen Wolf i Hägerstad, Rimforsa, som etablerat vall på hösten 2022.

Träffen är kostnadsfri och finansieras genom Greppa Näringen. Vi bjuder på fika!

Anmälan

Vi behöver din anmälan, då träffen finansieras genom landsbygdsprogrammet. Anmäl dig senast 3 oktober i formuläret nedan. En anmälan per deltagare.

Du anmäler dig via formuläret på Hushållningssällskapets webbplats Länk till annan webbplats.

 

Kontakt

Lovisa Granberg
Tel: 010-223 54 90

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev