Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.

Foto: Christina Steen.

Vall- och betesdag i Falköping

Den 15 juni kl 14.30-18.00

Välkommen till en temadag om Vall och bete. Vi har fokus på både naturbetesmarker, restaurering och vallodling. Vi tittar på både extensiv och intensiv vallodling och dess miljöaspekter. Vi börjar med att bjuda på fika och startar sedan aktiviteten klockan tre.

Markus Brisbo har både mjölk- och nötproduktion på sin gård i Brismene. 2022 var han både årets vallmästare och årets mjölkbonde. Vallen sköts med fyra-skördar i ett intensivt system, samtidigt som djur betar över 30 hektar naturbetesmarker.

Kajsa Lätt, husdjursrådgivare, Hushållningssällskapet, berättar om mineraler i vall och grovfoder med fokus på djurens behov. Ola Hallin, växtodlingsrådgivare Hushållningssällskapet, tar upp resultaten från senaste vallodlingsförsök på fröblandningar och skördetidpunkter.

Marcus Älmefur, växtodlingsrådgivare, Växa, berättar om uthållighet hos olika klöversorter. Vi får ta del av odlingsförsök med bland annat Mattenklee.

Målgrupp

Temadagarna vänder sig till dig som har betesdjur eller vallodling. Vi välkomnar dig som har nöt, får eller häst.

Praktisk information

Vi bjuder på fika kl 14.30. Aktiviteten startar kl 15.00. Temadagen genomförs utomhus i betesmarker och på vallar.

Andra tillfällen

Kan du inte delta vid detta tillfälle så genomförs motsvarande aktivitet också den den 13 juni i Färgelanda. Mer information om den aktiviteten hittar du här! Länk till annan webbplats.

VAR: Östergården Brismene, Falköping

KOSTNAD: Kostnadsfritt, tillfället finansieras via landsbygdsprogrammet

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 6 juni 2023

Anmäl dig på länsstyrelsens hemsida Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev

Relaterade nyheter