Greppa logotyp, länk till startsidan.
Greppa logotyp, länk till startsidan.

Foto: Sofie Logardt

20 december 2022

Konservering av hemmaproducerade foder

15 februari kl. 10.00 -14.30

Hur gör du för att få ett så bra och näringsriktigt hemmaproducerat foder som möjligt ? På den här dagen för vi lära mer om ensilering av vallfoder och konservering av spannmål. Medverkar gör Hans Lindberg, foderspecialist hos VÄXA

Kursen inkluderar

  • Grunderna i ensilering av vallfoder
  • Problem som kan uppstå vid ensilering
  • Tillsatsmedel vid vallfoderensilering
  • Haka-Packa-Täck- Viktiga förutsättningar för bra ensilage
  • Förluster vid ensilaging
  • Grunder för lagring och lagringsmetoder för spannmål
  • Problem vid konservering av spannmål

Tid: Onsdagen 15 februari 2023 kl 10-14.30 med avbrott för lunch och fika.

Plats: Kursen genomförs via Teams. Länk skickas ut dagen före kursen.

Kostnad: Aktiviteten är kosnadsfri och finansieras genom Landsbygdsprogrammet.

Anmälan: Anmäl dig senast torsdagen 9 februari
Anmälan och mer information hittar du på Länsstyrelsen webbplats. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Kristina Homman
Tel: 010-225 02 45

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev

Relaterade nyheter

Ingen information tillgänglig