Greppa logotyp
Greppa logotyp

Foto: Mårten Svensson

16 november 2022

Hur får vi högsta kvaliteten på vallfodret?

29 november kl 9:00-12:00

Vallfodret är grunden för en bra produktion på djuren. Vi kommer att diskutera hur vi når högsta kvalitet både ur näringsmässig och hygienisk synvinkel. Vi tittar i silon och luktar och känner.

Var: Hos Mats, Niclas och Madde Jonasson, Kättestad, 590 52 Nykil

Anmälan: Anmäl dig senast 25 november på Hushållningssällskapets webbplats Länk till annan webbplats.

Program:

  • Vallens sammansättning; olika arter i vallen; utseende, kvalitet, uthållighet, torktålighet mm
  • Skörden; skördesystem, krossning/balk, förtorkning, tillsatsmedel, inläggning/täckning
  • Ensilaget; visning av olika ensilage; kvalitet ur flera synvinklar, varmgång, förluster, inläggnings- och uttagshastighet
  • Utfodring; hur används ensilaget i utfodringen, tolka analyserna

Träffen är kostnadsfri och inleds med fika.

OBS! Träffen hålls till största del utomhus, så klä dig efter väder!

Medverkande på träffen är Elisabet Nadeau från SLU/Hushållningssällskapet Sjuhärad, Helene Westman, HW Dairy Consulting, växtodlingsrådgivare från Hushållningssällskapet samt JR energi & lantbruk.

Träffen är ett samarbete mellan Hushållningssällskapet Östergötland, HW Dairy Consulting, Lely, Gård- och djurhälsan, MD Lantbruksråd, VÄXA och Östergötlands Vallförening och delfinansieras av Greppa Näringen.

Kontakt

Per Ståhl
tel: 070-829 08 24

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev

Relaterade nyheter

Ingen information tillgänglig