Greppa logotyp
Greppa logotyp

Foto: Hanna Appelros

Fältvandring i spannmål och andra grödor

Den 11 juli kl 18.30

Länsstyrelsen bjuder in till fältvandring med erfarenhetsutbyte, tillsammans med den försöksansvarige på Torsta Lars Tirén, växtodlingsrådgivare från Hushållningssällskapet Sigrid Tirén och Lina Norrlund från Växtskyddscentralen i Uppsala. Vi utgår bland annat från observationer från graderingar av spannmål på gårdar i länet, samt från demonstrationsodlingar och försöksodlingar på Torsta. Vi fokuserar på spannmålsodling, framför allt integrerat växtskydd och gödsling. Även rybs, skadegörare, ogräs och nyttodjur diskuteras.

När: Måndag 11 juli 18:30 - 21

Var: Ås - du får information om samlingsplats när du anmäler dig.

Målgrupp: Lantbrukare samt rådgivare/säljare inom lantbruk.

Anmälan: Anmäl dig via e-post till hanna.appelros@lansstyrelsen.se eller via sms till 070-395 33 49.

Hushållningssällskapet bjuder på fika.

Kontakt

Hanna Appelros
tel: 070-395 33 49

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev

Relaterade nyheter

  • Är du en bra växtskyddsgranne?

    Brittiska bönder tänker bli bättre växtskyddsgrannar än de hittills varit. Ett nytt initiativ ska få fler lantbrukare att ta hänsyn när de bekämpar nära hus, trädgårdar och byar. Men även grannarna sk...

  • Så kan kommunikation om integrerat växtskydd utvecklas

    Genom att utveckla kommunikation och rådgivning om integrerat växtskydd kan tillämpningen öka. Det menar forskare bakom ett par studier från USA som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Journal...

  • Ny vägledning om skydd av dricksvatten

    Kommunernas skydd av dricksvatten behöver bli mer riskbaserat och mindre standardiserat. Det är huvudbudskapet i en ny vägledning av Havs- och vattenmyndigheten. Om det finns stora risker i ett vatten...