Greppa logotyp
Greppa logotyp

Foto: Janne Andersson

9 juli 2021

Avvänjning av dikalven

9 september kl. 18.00-20.00

Avvänjningen är en tuff period för kon och dikalven. Samtidigt har dikalven en hög tillväxtkapacitet i den åldern. Hur kan du gå tillväga för att ge djuren de bästa förutsättningarna att må bra och ha god tillväxt?

Kursen vänder sig till dig som är nötköttsproducent oavsett om du är ekologisk eller konventionell.

Medverkar gör Anett Seeman, produktionsrådgivare för nöt på Gård och Djurhälsan samt Ann-Sofie Hedberg och Ingalill Kämmerling från Länsstyrelsen Örebro län.

Kursens innehåll

Under kvällen tar vi upp frågor som:

  • När är det dags att avvänja dikalven?
  • Hur ska du avvänja dikalven?
  • Vilket näringsbehov har dikalven kring avvänjning?
  • Hur bra växer dikalven på betet under hösten?
  • Ska dikalvarna utfodras i kalvgömma på betet innan och efter avvänjning?

VAR: Skype

ANMÄLAN: Läs mer och anmäl dig via Länsstyrelsen Örebros webbplats senast den 7 septemberlänk till annan webbplats


Kontakt

Ann-Sofe Hedberg
010-224 84 31

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev