Greppa logotyp
Greppa logotyp

Foto:Janne Andersson

2 juli 2021

Inomgårdsmekanisering foderhantering – nötkött

Gruppaktivitet med gårdsvandring och föreläsning inom Greppa Näringen den 25 augusti. Träff med fokus på hur vi kan minimera foderspill och optimera foderstaten.

Program:
10:00- 10:15 Välkommen, presentation av gården
10:15- 12:00 gårdsvandring med fokus foderberedning
12:00- 12:40 Lunchmacka till självkostnadspris
12:40- 14:30 (ca) Föreläsning kring olika foderkedjor. Foderspill i fält och lager. Hur minimera foderspill i foderberedning och utfodring. Anpassade foderstater; bäst för både djur, plånbok och miljö.

När: 25/8 kl 10:00-14:30

Var: Jägartorpet, Gusum

Jägartorpet bedriver ungnötsuppfödning på 160 djur och har även 60 dikor. Fokus på denna gårdsvandring kommer att vara utfodringssystemet för ungnöten. Gården håller på att byta från rundbalar och manuell utfodring till mixervagn som matar foder till en rivarvagn.

Anmälan: Sista anmälningsdag är 20 augusti. Och du anmäler dig på Växa Sveriges webbplats.länk till annan webbplats Vid anmälan, ange antal personer som deltar från gården samt eventuella födoämnesallergier.

Kostnad: Gårdsvandringen finansieras av Landsbygdsprogrammet och är därför kostnadsfri. Förtäring till självkostnadspris.

Har du frågor, kontakta Veronica Furenbäck, tel: 010-471 07 16, e-post: veronica.furenback@vxa.se

COVID-19: Växa Sverige följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Träffen genomförs endast om Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillåter det. Med tanke på smittläget begränsas deltagarantalet till 45 st.

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev