Greppa logotyp
Greppa logotyp

Foto: Janne Andersson

2 juli 2021

Inomgårdsmekanisering foderhantering – mjölk

Gruppaktivitet med gårdsvandring och föreläsning inom Greppa Näringen den 24 augusti. Träff med fokus på hur vi kan minimera foderspill och optimera foderstaten.

Program:
10:00- 10:15 Välkommen, presentation av gården
10:15- 12:00 gårdsvandring med fokus foderberedning
12:00- 12:40 Lunchmacka till självkostnadspris
12:40- 14:30 (ca) Föreläsning kring olika foderkedjor. Foderspill i fält och lager. Hur minimera foderspill i foderberedning och utfodring. Anpassade foderstater; bäst för både djur, plånbok och miljö.

När: 24/8 kl 10:00-14:30

Var: Gärdslätt Skattegården, Boxholm

På Gärdsslätt Skattegården bedriver DMI mjölk/ Daniel Arnell mjölkproduktion med ca 140 mjölkande kor. Mars 2021 sattes mjölkrobotar in i en tillbyggnad på gården. I stallet finns en foderberedning med två avlastarbord och skruvar för spannmål, koncentrat och mineral/salt/kalk som lastar fodret i en rälshängd blandarvagn. Det finns planer på att förnya foderberedningen.

Anmälan: Sista anmälningsdag är 20 augusti. Och du anmäler dig på Växa Sveriges webbplats.länk till annan webbplats Vid anmälan, ange antal personer som deltar från gården samt eventuella födoämnesallergier.

Kostnad: Gårdsvandringen finansieras av Landsbygdsprogrammet och är därför kostnadsfri. Förtäring till självkostnadspris.

Har du frågor, kontakt Karin Andersson, tel: 010-471 01 57, e-post: karin.andersson@vxa.se

COVID-19: Växa Sverige följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Träffen genomförs endast om Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillåter det. Med tanke på smittläget begränsas deltagarantalet till 45 st.

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev