Greppa logotyp
Greppa logotyp

Foto: Janne Andersson

18 maj 2021

Fältvandring vall och protein för mjölk- och nötköttsproducenter

16 juni kl 10.00-13.00

Vi träffas och tittar på årets vallar, baljväxterna i vallarna och på åkerböna. Ta med egen fikakorg!

Innehåll

  • Val av vallfröblandning för maxat protein
  • Gödslings- och kalkningsstrategier för att gynna baljväxterna
  • Hur lyckas jag med odling av åkerböna
  • Vad är optimal tid att bryta vallen utifrån baljväxtandel och föfruktsvärde

Fältvandringen vänder sig till både ekologiska och konventionella producenter.

Medverkande

Niklas Johansson, produktionsrådgivare, Växa Sverige, Henrik Nätterlund, växtodlingsrådgivare, HS Konsult AB.

Information

Ann-Sofie Hedberg, 010-224 84 26, ann-sofie.hedberg@lansstyrelsen.se eller Ingalill Kämmerling, 010-224 84 31, ingalill.kammerling@lansstyrelsen.se

Information om ditt deltagande med anledning av covid-19

Träffen genomförs endast om Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillåter det. Du är välkommen om du är frisk, men stanna hemma om du har symtom. När vi ses värnar vi om varandras hälsa genom att inte hälsa i hand, inte stå för nära varandra.

VAR: Samling vid ladugården vid Segersjö, Odensbacken

KOSTNAD: Fältvandringen är kostnadsfri för deltagarna, bekostas av Landsbygdsprogrammet.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 14 jun 2021

Anmäl dig på länsstyrelsens hemsidalänk till annan webbplats

Kontakt

Ann-Sofie Hedberg
ann-sofie.hedberg@lansstyrelsen.se
010-224 84 26

Dela

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Prenumerera på Greppas nyhetsbrev