Just nu har vi driftstörningar på webbplatsen. Om du upplever problem när du besöker vår webbplats kan du stänga webbläsaren och försöka igen.

Utskriftikon
Greppa näringen

Rådgivning lantbruk
och miljö tjänar på

NYHET FRÅN GREPPA NÄRINGEN

Beskrivande bildtext

Foto:

Beskuren bild i flödad text

17 oktober 2017

Ingress

Bildbeskrivning

– Relativt sett är det få lantbrukare som söker och vi tror att Klimatklivet skulle kunna vara intressant för många som vill genomföra investeringar som kan leda till minskade utsläpp av växthusgaser, säger Mirjam Nestor, handläggare för Klimatklivet på Naturvårdsverket.

Hon uppmanar fler lantbrukare att söka pengar från Klimatklivet.

 

På vilket sätt kan stödet minska jordbrukets utsläpp av växthusgaser?

– Genom att få igång åtgärder som kan minska användningen av fossila bränslen och på andra sätt minska utsläpp av växthusgaser från jordbruket, säger Mirjam Nestor.

Det går att söka stöd för alla åtgärder där man kan räkna på en minskning av utsläpp av växthusgaser med undantag för investeringar som ingår i systemet för elcertifikat som solceller.

Klimatklivet har tidigare gett stöd till lantbruksföretag som investerat i att ansluta spannmålstork till fjärrvärme eller gårdspanna, investeringar i produktion av biogas eller biokol samt investeringar som handlar om att växla bort olja mot biobränslen för uppvärmning.

– Det finns säkert andra åtgärder som är intressanta inom lantbruket som vi inte sett i ansökningar ännu, och vi hoppas på att få se sådana framöver, säger Mirjam Nestor.

Vilka andra typer av lantbruksrelaterade åtgärder skulle kunna få stöd framöver?

Källa:

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, LRFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och länsstyrelsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jordbruksverket
Lantbrukarnas riktförbund
Länsstyrelserna
EU

Greppa Näringen. Telefon växel: 0771-57 34 56. E-post: info@greppa.nu. Postadress: Box 12, 230 53 Alnarp