Utskriftikon
Greppa näringen

Rådgivning lantbruk
och miljö tjänar på

Greppa Näringen i Västernorrland

Foto: Magnus Jensen

Västernorrlands län

Inom Greppa Näringen arbetar du på frivillig basis. Tillsammans med rådgivaren tar du fram konkreta lösningar till nytta för både miljö och ekonomin på gården. Målen för Greppa Näringen är minskad övergödning, säker användning av växtskyddsmedel och minskade utsläpp av klimatgaser.

I region norr har vi valt att lägga tyngdpunkten på ett effektivt och hållbart jordbruk med minimerad negativ påverkan på klimatet och miljön.

I Västernorrlands län prioriterar vi rådgivning till mjölkproducenter och större köttproducenter. Vi kommer även att prioritera riktad rådgivning inom några områden där det finns problem med vattenkvaliteten.

Rådgivningen startar alltid med ett första besök, då du och rådgivaren går igenom gårdens förutsättningar och tar fram en rådgivningsplan. Då gör ni också en växtnäringsbalans tillsammans.

Målsättningen är att varje gård ska få ett rådgivningsbesök per år inom Greppa Näringen. Rådgivningen är indelad i olika moduler. I region norr kan du, förutom startrådgivning, välja mellan:

Rådgivningen är kostnadsfri, utom energikollen där du själv betalar 10 procent av den faktiska kostnaden för rådgivningen, vilket brukar vara omkring 1000 kronor. Greppa Näringen ersätter inte din ordinarie rådgivning, men är ett bra komplement.

Välkommen med din intresseanmälan!
Magnus Jensen, tfn 0611-34 90 17, magnus.jensen@lansstyrelsen.se

Läs artikeln om Greppa Näringen i NorrlandPDF.

Kom i kontakt med en rådgivare

För att se vilka rådgivningsföretag och moduler som det är möjligt att få rådgivning i just nu, se Hitta rådgivningsföretag nedanlänk till annan webbplats.länk till annan webbplats Du kan också kontakta Magnus Jensen.

Hitta rådgivningsföretag

Sidan uppdaterades 2020-04-28 av Alexander Regnér

Kontakt

Ny medlem

Om du vill bli medlem i Greppa Näringen kontakta din Länsstyrelse för att se vad som finns tillgängligt i ditt län.

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, LRFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och länsstyrelsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jordbruksverket
Lantbrukarnas riktförbund
Länsstyrelserna
EU

Greppa Näringen. Telefon växel: 0771-57 34 56. E-post: info@greppa.nu. Postadress: Box 12, 230 53 Alnarp