Utskriftikon
Greppa näringen

Rådgivning lantbruk
och miljö tjänar på

Greppa näringen i Västerbotten

Foto: Per-Göran Persson

Västerbottens län

Målen för Greppa Näringen är minskad övergödning, säker användning av växtskyddsmedel och minskade utsläpp av klimatgaser. I region norr har vi valt att lägga tyngdpunkten på resurshushållning ur ett klimat- och lönsamhetsperspektiv.

I Västerbottens län prioriterar vi rådgivning till större animalieproducenter, men även andra gårdar är välkomna att anmäla sitt intresse. Vi utför även rådgivningar i energikollen som ser över företagets energi­konsumtion.

Rådgivningen startar alltid med en så kallad startrådgivning, där du och rådgivaren går igenom gårdens förutsättningar och tillsammans tar fram en rådgivningsplan. Vid detta tillfälle gör du och rådgivaren tillsammans även en växtnäringsbalans.

Målsättningen är att varje gård ska få cirka ett rådgivningsbesök per år inom Greppa Näringen i region norr. Rådgivningen är indelad i olika moduler. I den broschyrPDF som beskriver Greppa Näringen i de fyra nordligaste länen kan du läsa mer om de moduler som i första hand erbjuds hos oss.

Anmäl dig till Greppa Näringen!

Rådgivningen i Greppa Näringen är kostnadsfri, utom energikollen där du själv betalar 10 procent av den faktiska kostnaden för rådgivningen, vilket brukar vara ungefär 1000 - 1500 kronor. Greppa Näringen ersätter inte din ordinarie rådgivning men är ett bra komplement.

Har du frågor, kontakta:
Lars Ericson på e-post lars.ericson@lansstyrelsen.se, eller på telefon
010-225 42 75, 0727-12 16 75.

Redan medlem?

Via Mina sidor kan du se dina gjorda växtnäringsbalanser göra nya egna växtnäringsbalanser.

Läs artikeln om Greppa Näringen i Norrland.PDF

Vi har något för alla!

Greppa Näringen erbjuder mer än bara rådgivning. Ibland bjuder vi in till gruppaktiviteter, som vi bland annat informerar om på den här sidan. Greppa Näringen erbjuder även olika beräkningsverktyg, och du har möjlighet att prenumerera på Greppa Näringens olika nyhetsbrev.

Du har väl inte missat filmen på Youtube som visar vad vi tillsammans i Sverige har åstadkommit inom Greppa näringen?länk till annan webbplats

Hitta rådgivningsföretag

Sidan uppdaterades 2020-04-28 av Alexander Regnér

Din länsstyrelse

Kontakt

Ny medlem

Om du vill bli medlem i Greppa Näringen kontakta din Länsstyrelse för att se vad som finns tillgängligt i ditt län.

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, LRFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och länsstyrelsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jordbruksverket
Lantbrukarnas riktförbund
Länsstyrelserna
EU

Greppa Näringen. Telefon växel: 0771-57 34 56. E-post: info@greppa.nu. Postadress: Box 12, 230 53 Alnarp