Utskriftikon
Greppa näringen

Rådgivning lantbruk
och miljö tjänar på

Greppa Näringen i Norrbotten

Foto: Sara Borgström

Norrbottens län

Hösten 2014 startade Greppa Näringen även i Norrbottens län. Greppa Näringens mål är minskad övergödning, säker användning av växtskyddsmedel och minskade utsläpp av klimatgaser. I region norr har vi valt att lägga tyngdpunkten på resurshushållning ur ett klimat och lönsamhetsperspektiv.

I Norrbottens län prioriteras rådgivning till mjölkproducenter och större köttproducenter.

Rådgivningen startar alltid med ett första besök, då du och rådgivaren går igenom gårdens förutsättningar och tar fram en rådgivningsplan. Då gör vi också en växtnäringsbalans tillsammans.

Förhoppningen är att varje gård ska få ett rådgivningsbesök per år inom Greppa Näringen i region norr. Rådgivningen är indelad i olika moduler I region norr kan du, förutom Startrådgivning, till en början välja mellan:

Rådgivningen är kostnadsfri, utom energikollen där du själv betalar 10 % av den faktiska kostnaden för rådgivningen, vilket brukar vara kring 1000 kronor. Greppa Näringen ersätter inte din ordinarie rådgivning, men är ett bra komplement.

Välkommen med din intresseanmälan!

Sara Borgström, 010-225 52 50, sara.borgstrom@lansstyrelsen.se

Läs artikeln om Greppa Näringen i NorrlandPDF.

Greppa Näringens rådgivning i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtlands länPDF

Är du redan med i Greppa näringen?

Tycker du att det är dags för ett nytt rådgivningsbesök? Ta en titt på Mina sidor för att se din rådgivningsplan. Du kan sen hitta rådgivningsföretag och moduler som erbjuds just nu, via Hitta rådgivningsföretaglänk till annan webbplats och ta direktkontakt.

Via Mina sidor kan du också se dina gjorda växtnäringsbalanser göra nya egna växtnäringsbalanser.

Greppa näringen har något att erbjuda för alla!

Greppa Näringen erbjuder mer än bara rådgivning. Ibland bjuder vi in till gruppaktiviteter, som bland annat annonseras på den här sidan. Greppa Näringen erbjuder även olika beräkningsverktyg, samt möjlighet att prenumerera på nyhetsbrev.

Hitta rådgivningsföretag

Sidan uppdaterades 2020-04-28 av Alexander Regnér

Din länsstyrelse

Ny medlem

Om du vill bli medlem i Greppa Näringen kontakta din Länsstyrelse för att se vad som finns tillgängligt i ditt län.

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, LRFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och länsstyrelsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jordbruksverket
Lantbrukarnas riktförbund
Länsstyrelserna
EU

Greppa Näringen. Telefon växel: 0771-57 34 56. E-post: info@greppa.nu. Postadress: Box 12, 230 53 Alnarp