Utskriftikon
Greppa näringen

Rådgivning lantbruk
och miljö tjänar på

Greppa Näringen i Kronoberg

Kronoberg län

Sedan 2010 finns Greppa Näringen i Kronobergs län och i dagsläget är cirka 100 företag med i projektet.

För att få bli rådgivningsmedlem i Greppa Näringen i Kronobergs län krävs att du har mer än 25 djurenheter eller att du har mer än 50 hektar åkermark.

Rådgivningen startar med ett besök då du och rådgivaren går igenom gårdens förutsättningar och tar fram en rådgivningsplan för de kommande tre åren. Det finns ett stort antal olika rådgivningar att välja mellan och du kan ändra din rådgivningsplan när du vill. Vilka moduler som är tillgängliga i länet just nu och vilka rådgivare som utför dem kan du se om du klickar på den blå rutan längst ner på sidan.

Rådgivningen är kostnadsfri, utom energikollen som kostar 1 000 kronor.

Grundkurs

I rådgivningsplanen ingår också en grundligare utbildning kring jordbrukets påverkan på miljö och klimat. Grundkurser håller vi cirka en gång om året.

Gruppaktiviteter

Greppa Näringen erbjuder även gruppaktiviteter, vilka alla lantbrukare är välkomna till oavsett storlek på gård eller produktionsinriktning. Har du idéer eller önskemål gällande gruppaktivitet får du gärna höra av dig till oss, kontaktuppgifter hittar du längst upp till höger.

Greppa Näringen gör skillnad

I Kronobergs län har det gjorts 383 individuella rådgivningar sedan 2010. På vår webbplats finns resultatrapporter från Greppa Näringen om du är intresserad av att läsa om den skillnad rådgivningen i projektet gör.

Hitta rådgivningsföretag

Din länsstyrelse

Kontakt

Tfn 010-223 73 36

Tfn 010-223 71 37

Ny medlem

Om du vill bli medlem i Greppa Näringen kontakta din Länsstyrelse för att se vad som finns tillgängligt i ditt län.

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, LRFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och länsstyrelsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jordbruksverket
Lantbrukarnas riktförbund
Länsstyrelserna
EU

Greppa Näringen. Telefon växel: 0771-57 34 56. E-post: info@greppa.nu. Postadress: Box 12, 230 53 Alnarp