Utskriftikon
Greppa näringen

Rådgivning lantbruk
och miljö tjänar på

Greppa Näringen i Kalmar län

Foto: Smålandsbilder.se

Greppa Näringen i Kalmar län

Som medlem i Greppa Näringen i Kalmar län kan du få kvalificerade råd av rådgivare från ett tiotal olika företag och organisationer. Cirka 700 företag i länet är medlemmar och sedan starten 2001 har det utförts ungefär 3 400 stycken rådgivningar till nytta för både företagens lönsamhet och för miljön.

Vem kan få rådgivning?

Greppa Näringens syfte är att minska lantbrukets miljöpåverkan samtidigt som gårdarnas lönsamhet förbättras. För att vi ska få största möjliga miljönytta av de resurser vi har till vårt förfogande prioriterar vi rådgivningen dit den bäst behövs. Allt för att få rätt åtgärd på rätt plats. För all individuell rådgivning gäller att gården ska bruka mer än 50 hektar jordbruksmark och/eller ha fler än 25 djurenheter. Du kan däremot få ta del av våtmarksrådgivning oavsett storlek på din fastighet.

Vi har valt att prioritera nya medlemmar och de medlemmar som fått färre än åtta rådgivningsbesök sedan sitt startbesök. Vi hoppas att de medlemmar som just nu inte får enskild rådgivning i stället aktivt deltar i vårt utbud av gruppaktiviteter.

Vi hoppas att du finner dessa aktiviteter som en bra, spännande fort­sättning och påbyggnad på den tidigare enskilda rådgivningen.

Gruppaktiviteter

Alla lantbrukare är välkomna på Greppa Näringens gruppaktiviteter, oavsett storlek eller produktionsinriktning. Samtliga kurser finansieras inom Landsbygdsprogrammet och är därför kostnadsfria. Eventuell förtäring serveras till självkostnadspris.

Håll koll på Länsstyrelsens kalendariumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information om kommande gruppaktiviteter.

Hör gärna av dig till oss om du har förslag på en gruppaktivitet som du tror skulle passa i Greppa Näringens koncept!

Din länsstyrelse

Kontakt

  1. Cecilia Kilbride
    Tfn. 010-223 85 14

 

Ny medlem

Om du vill bli medlem i Greppa Näringen kontakta din Länsstyrelse för att se vad som finns tillgängligt i ditt län.

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, LRFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och länsstyrelsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jordbruksverket
Lantbrukarnas riktförbund
Länsstyrelserna
EU

Greppa Näringen. Telefon växel: 0771-57 34 56. E-post: info@greppa.nu. Postadress: Box 12, 230 53 Alnarp