Utskriftikon
Greppa näringen

Rådgivning lantbruk
och miljö tjänar på

Greppa Näringen i Jönköpings län

Foto: Janne Andersson

Jönköpings län

Sedan 2010 finns Greppa Näringen i Jönköpings län och i dagsläget är cirka 160 lantbrukare rådgivningsmedlemmar med i projektet.

För att få bli rådgivningsmedlem i Greppa Näringen i Jönköpings län krävs att du har mer än 25 djurenheter eller att du har mer än 50 hektar åkermark.

Rådgivningen startar med ett besök då du och rådgivaren går igenom gårdens förutsättningar och tar fram en rådgivningsplan för de kommande tre åren. Du kan få två rådgivningar per år. Det finns ett stort antal olika rådgivningar att välja mellan och du kan ändra din rådgivningsplan om det dyker upp nya problem som behöver åtgärdas.

Rådgivningen är kostnadsfri, utom Energikollen som kostar 1 000 kr.

Grundkurs

I rådgivningsplanen ingår också en grundligare utbildning kring jordbrukets påverkan på miljö och klimat. Sådana grundkurser hålls en eller två gånger om året. På kurserna betalar du för mat och material.

Hitta rådgivningsföretag

Sidan uppdaterades 2020-02-13 av Alexander Regnér

Din länsstyrelse

Kontakt

Tfn 010-223 62 25

Ny medlem

Om du vill bli medlem i Greppa Näringen kontakta din Länsstyrelse för att se vad som finns tillgängligt i ditt län.

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, LRFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och länsstyrelsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jordbruksverket
Lantbrukarnas riktförbund
Länsstyrelserna
EU

Greppa Näringen. Telefon växel: 0771-57 34 56. E-post: info@greppa.nu. Postadress: Box 12, 230 53 Alnarp