Utskriftikon
Greppa näringen

Rådgivning lantbruk
och miljö tjänar på

Greppa Näringen i dalarnas län

Foto: Anki Heden

Dalarnas län

Greppa Näringen finns sedan 2010 i Dalarnas län. Som medlem i Greppa Näringen erbjuds du kostnadsfri rådgivning som är anpassad till din gård. Syftet är att minska lantbrukets miljöpåverkan och samtidigt förbättra lönsamheten i lantbruksföretagen. 

Rådgivningen startar alltid med ett första besök, då du och rådgivaren går igenom gårdens förutsättningar och tar fram en rådgivningsplan. Då gör vi också en växtnäringsbalans tillsammans och kan till exempel se över Miljöhusesynen. Du får välja bland ett stort urval av rådgivningar, bland annat med tema markpackning, växtnäringsbalanser, grovfoderodling, foderstater, fosforstrategi med mera.

Under Vår rådgivning kan du se vilka rådgivningar du kan välja mellan.

Rådgivningen  vänder sig i första hand till företag med över 50 ha åkermark och/eller mer än 25 djurenheter i nitratkänsliga områden eller som utpekats inom vattenförvaltningens åtgärdsarbete och gårdar med stor djurhållning. I dagsläget är drygt 160 företag i Dalarna med i projektet.

 

För mer information kontakta:
Martin Henriksson, Länsstyrelsen
Tfn. 010-225 02 44
E-post: martin.henriksson@lansstyrelsen.se


Sidan uppdaterades 2020-02-13 av Alexander Regnér

Din länsstyrelse

Kontakt

Tfn 010-225 02 44

Ny medlem

Om du vill bli medlem i Greppa Näringen kontakta din Länsstyrelse för att se vad som finns tillgängligt i ditt län.

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, LRFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och länsstyrelsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jordbruksverket
Lantbrukarnas riktförbund
Länsstyrelserna
EU

Greppa Näringen. Telefon växel: 0771-57 34 56. E-post: info@greppa.nu. Postadress: Box 12, 230 53 Alnarp