Utskriftikon
Greppa näringen

Rådgivning lantbruk
och miljö tjänar på

Christina Steen, medlem i Greppa Näringen, framför traktorn

Foto: Janne Andersson

Vem kan bli medlem?

Du kan bli medlem i Greppa Näringen om din gård uppfyller länets storlekskrav. De flesta län vill att du brukar mer än 50 hektar eller att du har mer än 25 djurenheter för att få tillgång till rådgivning.

Länsstyrelserna gör upp kriterier för vilka som kan bli medlemmar och få tillgång till den kostnadsfria rådgivningen. För att läsa mer om vad som gäller i ditt län kan du besöka ditt läns regionala sida.

Vi har något för alla

Om du inte uppfyller storlekskraven för att bli rådgivningsmedlem kan du ändå ta del av viss rådgivning. Bland annat finns växtskyddsstrategi i vattenskyddsområden eller våtmarksrådgivning som du, oavsett storlek på din gård, kan be Länsstyrelsen om att få.

Webbtjänster

Du kan också använda dig av våra webbtjänster. Bland annat kan du göra en egen växtnäringsbalans eller beräkna det ekonomiska värdet med vår stallgödselkalkyl. I investeringskalkylen kan du räkna ut när en investering blir lönsam beroende på hur stor den är, den förväntade räntan och vilken avskrivningstid som du har valt.


Relaterade nyheter

Relaterade länkar

Läs mer om hur det går till att bli medlem i Greppa Näringen.

Filmer

Se filmen om hur gårdens första besök "Startbesöket" går till.

Kontakt

Greppa Näringen

info@greppa.nu

0771-57 34 56

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, LRFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och länsstyrelsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jordbruksverket
Lantbrukarnas riktförbund
Länsstyrelserna
EU

Greppa Näringen. Telefon växel: 0771-57 34 56. E-post: info@greppa.nu. Postadress: Box 12, 230 53 Alnarp