Utskriftikon
Greppa näringen

Rådgivning lantbruk
och miljö tjänar på

NYHET FRÅN GREPPA NÄRINGEN

Årets nötköttsföretagare Henrik Nisser håller upp diplom och blombukett

Foto: Clara Hyltbäck

Årets nötköttsföretagare jobbar aktivt med Greppa Näringen 

25 november 2019

Henrik Nisser, ekobonden från Värmland, har korats till Årets nötköttsföretagare i Sverige. Hans aktiva arbete med Lean Lantbruk och Greppa Näringen ligger bakom framgångarna.

Hållbarhet i alla led är mantrat för Henrik Nisser på värmländska Alstrums Gård. Miljötänket handlar om allt ifrån att använda så lite balplast som möjligt, via lean production till ekologisk djuruppfödning. Hans nötkött börjar nu intressera finkrogarna i Karlstad. När Färjestad spelar match så får hockeypubliken njuta av Henriks ekokött.

Det är nittonde året i rad som LRF i samråd med Sveriges Nötköttsproducenter utser Årets Nötköttsföretag. KRAV-certifierade Alstrums Gård är ett levande lantbruk med växtodling, nötköttsproduktion, skogsbruk, hästar och energiproduktion. Dessutom erbjuder gården både rumsuthyrning och frukost.

Namn: Henrik Nisser
Ålder: 38
Plats: Alstrums Gård ligger nära Karlstad, Värmland
Verksamhet: Henrik driver Alstrums Gård med ekologisk dikobesättning med målet 200 dikor och 200 kalvar per år. Företagets produkter är nötdjur, tjurkalvar samt naturskötsel. Företaget arbetar aktivt med Greppa Näringen och LEAN genom LEAN-lantbruk. I länken kan du läsa mer om LEAN-Lantbruklänk till annan webbplats. Företaget har de senaste åren lyckats öka andelen naturbete, öka antalet avvanda kalvar och bibehållit produktionskostnaden trots en ökad produktion.

Sidan uppdaterades 2019-11-25 av Alexander Regnér

Relaterade nyheter

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du prenumerera på Greppa Näringens nyhetsbrev och få de senaste nyheterna inom miljö och klimat till din mejlbox två gånger i veckan?

Klicka här för att prenumerera

Kontakt

Redaktör för nyhetsbrevet

Teresia Borgman

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, LRFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och länsstyrelsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jordbruksverket
Lantbrukarnas riktförbund
Länsstyrelserna
EU

Greppa Näringen. Telefon växel: 0771-57 34 56. E-post: info@greppa.nu. Postadress: Box 12, 230 53 Alnarp