Utskriftikon
Greppa näringen

Rådgivning lantbruk
och miljö tjänar på

NYHET FRÅN GREPPA NÄRINGEN

Green noise - konst möter lantbruk

Konst möter lantbruk

14 oktober 2016

Konstprojektet Green Noise skapar en spännande fusion mellan konst och högteknologiskt lantbruk. Jordbruksverket och Greppa Näringen stöttar konstverket, som uppförs på Järstorps Prästgård utanför Jönköping den 16 oktober och sedan visas på Elmia Lantbruksmässa den 19-21 oktober.

– Konstprojektet Green Noise visar att det är spännande med jordbruk och odling och vi hoppas att vi genom att vara en del av det kan nå en bredare grupp människor än vad vi kanske traditionellt gör. Teknikutveckling i jordbruket spelar stor roll för utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle och det vill vi berätta om, säger Sara Stjernholm, kommunikationsansvarig för Greppa Näringen.

Konstprojektet använder en N-sensor, som via ett specialbyggt datorprogram översätter N-sensorns avläsning av grödan till ljud och bild.

– Man kan se ”Green Noise” som en annorlunda landskapsstudie. Jag är fascinerad av lantbrukets tekniska utveckling och det har varit en spännande utmaning att gestalta landskapets gröna färg på ett nytt sätt, säger konstnären Johanna Byström Sims.

Den 16 oktober framförs kontverket live på Järstorps Prästgård utanför Jönköping. Från högtalare monterade på traktorn kommer publiken kunna höra de odlade fältens egen röst. Sara Stjernholm från Greppa Näringen inviger konstverket på plats.

Konstverkets andra del består av en film som kommer att visas på Elmia Lantbruk, Elmiamässan, den 19-21 oktober.

Ta tillfället i akt att ta del av samtidskonst i en annorlunda miljö!

Var: Järstorps Prästgård utanför Jönköping

När: 16 oktober 2016 kl. 13.00– 14.00

För mer information kontakta Sara Stjernholm, kommunikationsansvarig Greppa Näringen, sara.stjernholm@lrf.se 08-787 51 49.

Sidan uppdaterades 2019-05-16 av Alexander Regnér

Relaterade nyheter

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, LRFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och länsstyrelsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jordbruksverket
Lantbrukarnas riktförbund
Länsstyrelserna
EU

Greppa Näringen. Telefon växel: 0771-57 34 56. E-post: info@greppa.nu. Postadress: Box 12, 230 53 Alnarp