Utskriftikon
Greppa näringen

Rådgivning lantbruk
och miljö tjänar på

NYHET FRÅN GREPPA NÄRINGEN

Beskrivande bildtext

Se vad som har hänt på gårdarna under de senaste nästan 15 åren sedan projektet Greppa Näringen drog igång.

Miljöframsteg i lantbruket de senaste 15 åren

26 oktober 2015

PROJEKTNYTT: Lantbruksföretagen i Sverige minskar stadigt sin påverkan på miljön genom att bland annat effektivisera produktionen. Greppa Näringen ger rådgivning som både lantbruk och miljö tjänar på och har nu sammanställt resultat från nära 15 års arbete på över 10 000 gårdar i en kort film.

Påverkan på vatten, mark och klimat har minskat på de över 10 000 gårdar som har fått rådgivning. Det är hundratusentals genomförda åtgärder och förbättringar som leder till en effektivare produktion. Se filmen om lantbrukets miljöarbete häröppnas i nytt fönster.

- Det är alltid kul att stanna upp och titta på vad som faktiskt har hänt på gårdarna sedan vi började med den här rådgivningen. Jag är imponerad och stolt över det arbete som utförts, säger Stina Olofsson, projektledare för Greppa Näringen.

Rådgivningen inom Greppa Näringen kommer att fortsätta till år 2020 och det finns fortfarande mycket att göra. Forskningen kring vilka åtgärder som ger mest effekt för miljön pågår också hela tiden och nya resultat kommer snabbt till användning på gårdarna via Greppa Näringen.

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverket, Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och länsstyrelserna. Arbetet har pågått sedan 2001 och sedan 2014 finns Greppa Näringen i hela landet.

För mer information kontakta:

Stina Olofsson, projektledare Greppa Näringen, 070-595 52 31, stina.olofsson@jordbruksverket.se  

Kontakta oss gärna ifall du vill ha pressbilder eller mer information!

Kontakt

Redaktör för nyhetsbrevet

Teresia Borgman

Greppa Näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, LRFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och länsstyrelsernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jordbruksverket
Lantbrukarnas riktförbund
Länsstyrelserna
EU

Greppa Näringen. Telefon växel: 0771-57 34 56. E-post: info@greppa.nu. Postadress: Box 12, 230 53 Alnarp